zandarmerija.jpg

Београд, 7. новембра, 2015.

Саопштење за јавност Синдикалне организације Жандармерије

 

Поводом учесталих терористичких напада

 

Синдикална организација Жандармерије искрено саосећа, подржава и охрабрује све народе и њихове снаге безбедности, наше колеге и колегинице, да истрају храбро у борби против тероризма и сваког насиља упереног према народу, било где: код нас, у Бејруту, Паризу,  Стокхолму,  Ираку, Сирији, Гази...

Овакви догађаји нас уче да свака одговорна и озбиљна држава, која брине о друштву и грађанима, треба да чува, негује и поштује оне који је бране и чувају од сваког вида безбедносних претњи.

Србија је на осетљивом положају, и као транзитна зона и као стратешки интересна територија за тероризам и разне негативно инспирисане идеје.

Примера ради: сада је већ готово свима на планети јасно да су се исти ти терористи борили у ратовима на просторима бивше СФРЈ, за интересе болесних људи, жедних моћи, а од 1999. године се инфилтрирали и у све структуре власти монструозне творевине „републикa Косовa“. Зато и постоји стална, посредна или непосредна безбедносна претња за грађане Србије и Европе, а Жандармерија и Војска чувају Копнену зону безбедности као „тампон зону“.

Подсећамо и на последњу погибију (нажалост не и једину), нашег колеге Стевана Синђелића, кога су у истој тој зони убили шиптарски терористи.

Због свега тога, сматрамо да држава и све релевантне државне и друштвене институције, морају да схвате озбиљност цитуације и потребу за јаком и стабилном Жандармеријом. У Француској, у новонасталој ситуацији, једну од водећих и важних улога има баш Жандармерија.

Надамо се и верујемо да ће Србија бити поштеђена било каквих сличних претњи, да ће кроз нашу територију мигрантско кретање бити проверено и сигурно, али и гарантујемо да је наша, српска Жандармерија спремна да увек одговори на сваки изазов и задатак и да је Србија безбедна докле год је Жандармерија ту.

Поздрављамо нашу земљу и наше грађане нашом паролом: „Сви као један!“

 

У име СОЖ-а,

Председник

Дејан Милутиновић

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere
Copyright Sindikalna Organizacija Zandarmerije © 2013.