zandarmerija.jpg

СОЖ постаје члан Гранског синдиката управе, правосуђа, одбране и полиције (ГС УПОП) "Независност"

 

Преузмите pdf документ: Синдикална реч председника СОЖ-а

 

СОЖ одлучно изражава свој негативни и разочаравајући став у вези са досадашњим активностима и реаговањима полицијских синдиката. Ово радимо због очувања наших основних вредности - синдикална слога, заједништво, солидарност - који су данас угрожени до те мере да се питамо да ли код неких још увек постоје.

Синдикална организација Жандармерије не види савезника нити партнера међу постојећим полицијским синдикатима. Било би нам драго да смо се преварили.

Овакав став се темељи на чињеницама и пракси из претходног периода коју не смемо да заборављамо.

Наравно, не заборављамо ни почетке, раније активности и успехе појединих синдиката - први ПКУ и кончан третман полицијских службеника као према свим другим радницима у Србији и свету. Али стара слава брзо бледи када нема доследности у раду и нестаје лошим избором даљих деловања - у складу са тим, нестали су и синдикални резултати. Може се рећи да се један од синдиката издваја својом тактичношћу и активностима. Нажалост, испоставља се да су им лични интереси важнији од морала - руководство само себе чува, не бринући чак много ни о потребама својих чланова.

Све у свему, синдикална сцена и ситуација, када су полицијски синдикати у питању, је никад гора и контрапродуктивна за интересе и потребе како чланова синдиката тако и свих колега и колегиница што као крајњи резултат има слабљење полиције. У пракси је више пута изневерено указано поверењр и преко леђа чланства у "интерним комбинацијама" са "кабинетима", уместо општег добра - добијена лична напредовања "синдикалаца" и "синдикална следовања" (кола и гориво, канцеларије и сл.). По ко зна који пут, гледамо како се манипулише члановима полицијских синдиката и запослених у МУП-у, ради трговине њиховим гласовима за синдикална кадрирања!

Али питање свих питања, за Вас, драге Колегинице и Колеге је: "Како то да они имају ваше овлашћење и глас?! Како и даље имају толико чланова, посебно репрезентативно?!"

У овом судбоносном тренутку преко је потребно вратити се основним принципима здравог разума и пажљиво сагледати синдикалне опције. Укључити се на неки начин, преко СОЖ-а или конкретним деловањем скрените пажњу постојећим организацијама да се потпуно посвете правим синдикалним циљевима и деловањима. СВИ КАО ЈЕДАН!

Пракса нам је показала да једино удружени и кроз синдикат можемо да сачувамо наше вредности, послове и егзистенцију. Иако је у овом тренутку немогуће и неодрживо да постоји само један синдикат полиције, баш због тога је потребно да се сви запослени активно укључе у решавање конкретних заједничких проблема. Нека се свако од Вас укључи у синдикат по избору и делује на микроплану. Кроз више организација можемо да учинимо нешто.

Желимо да дефинишемо конкретне циљеве и приоритет око којих ћемо се сви ујединити.

Наш непоколебљиви и чврст став је да САМО СИНДИКАТ ЖАНДАРМЕРИЈЕ МОЖЕ ДОСЛЕДНО ДА БРИНЕ О ЖАНДАРМИМА.

Такође, годину дана смо преговарали и сагледавали који је то Синдикат већег и озбиљнијег синдикалног утицаја, а коректан и једини могућ за потребну подршку, преговарачку позицију и репрезентативност. Проценили смо и одлучили да је то - Грански Синдикат Управе, Правосуђ
аа, Одбране и Полиције (ГС УПОП) "Независност". Решили смо да СОЖ постане члан овог гранског синдиката, са местом у главном Одбору.

Нама је потребна међусобна солидарност, разумевање, коректна и смислена комуникација, поштовање синдикалне дисциплине и реда и што активније учешће свих чланова. То је једини рецепт за успешан и сврсисходан рад.

"Сви као један!" - је наш мото. УКЉУЧИТЕ СЕ. ДОБРОДОШЛИ.

У Београду, 14.12.2015.
Председник

Дејан Милутиновић

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere
Copyright Sindikalna Organizacija Zandarmerije © 2013.