zandarmerija.jpg

Београд, 3. новембра, 2015.

Саопштење за јавност Синдикалне организације Жандармерије

 

Поводом вести о противљењу ММФ-а да се снагама безбедности у Србији повећају “привремено” смањене плате

 

Како смо, као важну вест, сазнали из медија да је наш Председник Владе подржао планове и оштар став ММФ-а, намеће се питање да ли се ради о покушају слабљења безбедносних структура у земљи, на начин сличан мобингу у корпорацијама - финансијским ослабљивањем припадника снага безбедности државе Србије и небриге за њихов свакодневни живот. Подржавамо Председника Владе у покушајима да сачува Војску и Полицију зарад садашњости и будућности важне безбедносне осовине државног апарата.

Ако живимо у стабилној и независној држави, потребно је да та држава има стабилан државни механизам, у служби грађана, а под заштитом Војске и Полиције. Припадници снага безбедности су обични људи, грађани ове земље, којима се ускраћује и право на рад и право на надокнаду достојну рада који обављају за опште добро, уз различите врсте ризика.

Чињеница је да се припадници Полиције нису бунили када су плате привремено смањене, иако су смањења била већа него у другим секторима јавне управе.

Такође користимо прилику да подсетимо на недавну Уредбу Владе Србије о смањењу дневница за путовања. Влада Србије нигде није писмено потврдила да се то смањење не односи на припаднике снага безбедности, којима је радно место у Копненој зони безбедности и да они тамо неће ићи за дневницу од 150 динара дневно.

 

У име СОЖ,

Дејан Милутиновић, председник

 

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere
Copyright Sindikalna Organizacija Zandarmerije © 2013.