zandarmerija.jpg

СОЖ грб


„СВИ КАО ЈЕДАН“


П Р О Г Л А С


Синдикална
Организација
Жандармерије


Поштоване колеге и колегинице,

Идеја „Синдикалне организације Жандармерије“ је да искористи садашње, оправдано неповерење људи, према лоше руковођеним синдикатима у МУП-у тј. Жандармерији,   као   и   њихове   грешке   и   мане   и   онда  својом креативношћу, исправношћу и доследношћу окрене у корист стварање једног здравог, поштеног, демократски уређеном синдикату у Жандармерији тј. МУП-у, који ће се водити реалним потребама и заштити правих интереса свих запослених у Жандармерији односно МУП-у.
Већини запослених је познато стање наше синдикалне сцене, као и схватање сврхе постојања синдиката. Од тога су многу синдикати скренули и претворили синдикате у нешто сасвим друго и/или служе за личне користи и привилегије појединаца и ужих група, које руководе радом истих.

Такође,   припадници   Жандармерије   су   у   највећем   броју   случајева   били интересантни синдикатима само због скоро дупло веће чланарине која се издваја, а не ретко се једва „неки динар“ врати чланству тј. у њихову корист и често без знања   где   и   за   шта   одлазе   те   чланарине   конкретно.   Трошкови   Централа   и појединих синдикалних представника тих синдиката у Полицији, како се то често показивало и доказивало, су не ретко коришћени за њихове личне користи и интересе. Положај и моћ истих, такође злоупотребљавани за лично промовисање и   грађење   својих   личних   позиција,   код   високих   руководилаца   у   МУП-у   и Жандармерији. Синдикати се данас разликују само по нивоу на коме то све (претходно наведено) раде тј. злоупотребљавају вољу и чланство запослених.

Са друге стране, за такво понашање и рад тих синдиката смо криви ми сами тј. ви, који таквим синдикатима несвесно или свесно дајете валидност за све то. Такође, својом неактивношћу и незаинтересованошћу практично дозвољавате да се такви синдикати   граде и богате на вашој грбачи,  јер се неинтересујете и нереагујете у већини случајева. Поред тога, на нашу штету, нас радника тј. вашу и само вашу, дајете валидност синдикатима, тако што се учлањујете због кратких, личних користи, као што су пактетићи, новчане добити и друго и притом сте чланови   само   док   то   исто   искористите   и   онда   се   исписујете   из   истих   само прекидом   уплаћивања   чланарине   или   обичном   исписницом,   а   у   ствари   им остављајући оригинал ваше приступнице да је сами злоупотребљавају, кад им је то потребно због „њиховог“ мањка новца или броја чланова и тиме вас претварајући, уз само вашу помоћ, у „оваце за шишање“.

Ми вам нудимо могућност да СВИ ЗАЈЕДНО изградимо НАШ синдикат за потребе СВИХ запослених у Жандармерији и да  ЗАЈЕДНО СВИ КАО ЈЕДАН радимо на најбољим и најреалнијим решењима за сваки наш проблем или предлог за наше боље радно-правне положаје. Дајемо вам максималну власт и право да делујете и контролишете рад синдиката. Уколико сте не задовољни и не видите могућност   да   ствари   и   ваше   незадовољство   мењате   у   циљу   бољитка   целог синдиката и свих ваших колега и колегиница, имате право да се по Статуту испишете и узмете оригинал ваше приступнице.

Наш циљ је да проблеме и спорове, колико је то год могуће на време реагујемо и решавамо у сарадњи са Командантом Жандармерије, уколико са његове стране постоји добра воља да се реални проблеми и предлози не „гурају под тепих“, већ да се решавају у интересу свих нас који радимо у Жандармерији, а сутра можда и МУП-у.  А уколико та воља изостане или излази из могућности и овлашћења Команданта, ми имамо безрезервну и потпуну подршку, за сваку синдикалну акцију и решавање која излази ван оквира Жандармерије, тачније у врху МУП-а, па и у Држави и целом Друштву, за које радимо, постојимо и од којег сви ми и примамо наше плате.

Поред   тих   мучних   и   често   ни   мало   лепих   и   лаких   борби,   у   правом   и изворном смислу  синдикалних активности, такође имамо веома лепу и корисну другу страну наших активности и деловања (клубова и секција) у смислу дружења, повезивања и ширењу позитивних социјалних вредности, па и размени искустава, у циљу позитивног промовисања наше професије, синдиката и Јединице , како међу колегама и колегиницама у Србији и иностранству, тако и у Друштву у целини.

Једино што ми тражимо је да сви будемо реални, смели, парламентарни и доследни у свим нашим деловањима и акцијама, као и да се држимо „СВИ КАО ЈЕДАН“ и негујемо основне постулате синдикалнизма, а то су: СОЛИДАРНОСТ,ЈЕДИНСТВО, ПРАВЕДНОСТ И ЈЕДНАКОСТ.

Још једна ствар која нас у последње време ставља на стуб срама у Друштву и међу колегама у МУП-у. Тражимо да СВИ поштују своје радне обавезе, моралне вредности и законе Државе у којој живмо, радимо и чије те исте Законе ми спроводимо једним делом. Да не каљамо ни себе, ни наше породице, као ни ову нашу јадну и напаћену Државу, коју су  многи и превише деградирали и урушили својим неморалним,   непрофесионалним   и   некоректним   понашањем, руковођењем и вршењем разних функција  у свим сферама наших живота!

Будимо часни, поштени, поштујући себе и наше радне обавезе, па затим ЗАХТЕВАТИ и наша права и адекватне казне за друге, који то непоштују и крше!

У нади да ћете позитивно препознати нашу визију синдиката, сврху и циљ и тако постати чланови оваквог синдиката, СВИХ НАС...

„СВИ КАО ЈЕДАН“
Оснивачи
СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere
Copyright Sindikalna Organizacija Zandarmerije © 2013.