zandarmerija.jpg

Саопштење

У Београду, 3. Марта 2016. године

Добре вести:

  • Укинута систематизација која је донета 01.12.2015. године
  • Стара систематизација која је важила до 01.12.2015. године поново је важећа и на правној снази од 01.03.2016. године
  • Жалбена комисија Владе РС усвојила све жалбе на решења за анализу ризика -жалбе које су упућене жалбеној комисији Владе. Поништена решења и враћена МУП-у
  • Сви запослени који су били на нижим и друга радна места по дисциплинским поступцима, а чија су радна места била укинута новом систематизацијом, поново имају своја радна места и у наредних неколико дана вратиће се сви н своја радна места, којима је казна истекла

 

Лоше вести:

  • О рационализацији и декриминализацији, МУП поново одлучује и биће нових спискова у наредном периоду
  • Сви који су добијали решење за анализу ризика, по правилу су оцењени годишњом оценом Недовољан(1) и обавезно треба да уложе приговор на такву годишњу оцену
  • МУП почиње са безбедносним проверама у складу са Законом о Полицији, супротно мишљењу повереника и заштитника грађана, те је стога потребно консултовати се правно пре било каквих давања информација о себи и достављања тражених докумената.

 

 

МУП и Влада разматрају могућност да до средине априла изврше пензионисање запослених који испуњавају услов 52 године живота и минимум 25 година ефективног стажа.

Честитке неколицини нерепрезентативних синдиката који су у врло неравноправној борби са руководством МУП-а и репрезентативним синдикатима, успели да поврате веру у право, правду и синдикалну борбу, верујући у своје циљеве и спасу запослене од неправде, шиканирања и незаконитих отказа, без обзира на синдикалну припадност и без уцењивања.

Грански Синдикат Управе Правосуђа, Одбране и Полиције Независност ће својом правном службом и синдикалном етиком и даље стајати свим запосленима на услузи без обзира на синдикалну припадност.

Велику захвалност дугујемо запосленима који су поверили своју егзистенцију и будућност своје породице, безрезевно верујући синдикалним представницима и правној служби синдиката и успели у остварењу наших заједничких циљева.

 

ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere
Copyright Sindikalna Organizacija Zandarmerije © 2013.