zandarmerija.jpg

Саопштење

Поводом економског статуса припадника Жандармерије
и евентуалних решења МУП-а по овом питању

У Београду, 14. Марта 2016. године

 

Синдикална организација Жандармерије, као пуноправна чланица репрезентативног Гранског синдиката УОПИП „Независност“ и синдикално-струковна организација, сматра и придржава се тога да припадницима Жандармерије, у УОСЛ и ОСЛ статусу, који обављају ревносно и доследно задатке, не смеју бити „кажњени“ било каквим смањењем плате и накнаде за рад, као и да се не треба прибегавати било каквом неоснованом изједначавање плата са другим Управама, где се основни послови разликују. Сматрамо да Жандармерија треба да обавља строго задатке и послове, који су и на самом оснивању одређени. Послове који никад нису били одређени у надлежности послова Жандармерија, треба препустити у потпуности Управама, које су и основане и одређене за те послове.

Обезбеђење објеката (осим оних који су у надлежности Жандармерије) се не налази у опису послова којима се бави Жандармерија, осим ако за то не постоји посебан захтев и безбедносна процена тј. потреба.  Додељивањем те врсте послова (обезбеђење Амбасада и сл.) Жандармерији, сматрамо да је била „медвеђа услуга“ припадницима као и целој Жандармерији, неоправдана, с'обзиром да већ постоји посебна Управа која се бави тим пословима.

Ово решење је у многоме закомпликовало и отежало односе међу полицијским службеницима, како унутар Жандармерије, тако и између жандарма и других полицајаца у погледу односа плате и рада тј. врсте посла који се обавља. Са тиме је почело да се незванично и олако,  у полицијским круговима,  доводи у питање плата као припадника Жандармерије, која је заслужена и оправдана. Плата полицијских службеника, у УОЛ и ОСЛ статусу, већ раније је била умањена за око 18.5 % мерама штедње, док је осталима умањена за око 10%.  Поврх свега, осетили смо, не само неправду, већ и понижавање, некоректним неискључивањем из Уредбе Владе Р. Србије ( као послодавца) тј. истог третмана са другима по питању „дневница“, а посебно оних у КЗБ-у (са око 2250 на 150 динара за теренски живот и упућивања на задатке ван територије Базе Жандармерије).  Касније је на плату враћен („повећана“) једноцифрено мањи проценат, али као што је и свима у јавном сектору, у различитим једницифреним процентима. Против солидарних мера штедње Владе Р. Србије, као послодавца, а зарад опоравка државном система, тј. Државе и Друштва, заиста немамо ништа против, чак и подржавамо, али даље додатно смањење плата, наканада и примања НЕ подржавамо!

Сматрамо да за спровођење мера штедње постоје и друге државне институције, осим МУП-а, као и функионери који имају анормна примања у односу на полицијске службенике и државне службенике, те би ту требало направити коректнији однос плата и тиме спречити довођење у још лошији и неповољнији економско- социјални положај полицијске и државне службенике.

Полицијски службеник, за кога се сматра и основано утврди, али само праведним системом вредновања, да није заслужио плату и накнаде припадника Жандармерије, треба да добије премештај у другу адекватну Управу или Јединицу у МУП-у, наравно за мању плату за посао који тамо обавља. Разлика у платама и накнадама између САЈ-а, Жандармерије, Полицијске Бригаде и других Управа и Јединица, мора да буде основана и да постоји, али и да систем вредновања рада и послова буде квалитетно регулисан и транспарентан за припаднике, а примена  доследна и транспарентна у орг. јединици. Свако треба да се бори за своју плату. Труд, залагање, а поврх свега оспособљеност за рад, треба и мора да буду императив за плату и радно место у свим Јединицама и Управама МУП-а.

Мишљења смо да не треба смањивати плате да би се успоставио некакав „праведнији баланс“ у платама зарад економско-социјалног мира. Генерано гледано, полицајац у станици, па на даље у другим управама и јединцама, за свој реални рад и ризик који носи задатак, има малу плату и накнаде. Овде не може никако да буде на месту тврдња или мишљење да „жандарми имају велику плату“, већ само да други имају недовољну. Не подржавамо да разлике у платама не треба да буде, као и да разлике треба да буду мање. Као што смо већ навели, труд, залагање, оспособљеност и ризик у  пословима диктира ту разлику.

Према томе, Жандармерија не сме да осети никаква даља неоснована и некоректна умањења примања, а квалитет кадрова (како извршиоца, тако, па чак и више, командног кадра) треба да буде исправан и основан. Такође, сматрамо да „дневнице“ тј. накнаде за додатна ангажовања и теренске услове треба да буду приближно враћене на ниво, који је раније постојао, а кроз нове категорије накнаде у Правилницима МУП-а.

Што се тиче радних места жандарма и премештаја у друге Управе и Јединице, треба се водити, искључиво, јасним и основаним критеријумима и системом вредновања, уз напомену да године нису довољан критеријум, као ни дискреционо право руководиоца, које многи командири и руководиоци отворено злоупотребљавају тј. себи дозвољавају и приписују! Сматрамо да оспособљеност и способност истих тих командира и руководиоца треба преиспитати и проверити за подобност останка у Жандармерији, а коју захтевају од директно подређених извршиоца. Да буду први међу једнакима, да би их са поштовањем следили, а не са страхопоштовањем!

СОЖ „Независност“ жели за своју Јединицу, Полицију, МУП и Државу само најбоље, јер смо јој се заклели на послушност и одбрану.

„Сви као један!“         

Председник      
СОЖ „Независност“
Дејан Милутиновић
 

 

Допис ће бити упућен:

  • Председнику Владе Републике Србије
  • Министру унутрашњих послова
  • В.Д. Директору полиције
  • Државном секретару М. Миличковићу
  • Саветнику за спец. и пос. Јединице А. Живковићу
  • Команданту Жандармерије

 

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere
Copyright Sindikalna Organizacija Zandarmerije © 2013.